Как да изтриете съобщения в Snapchat с помощта на ясни чатове, дори и да не са били гледани

Едно от нещата, които правят Snapchat отличен източник на социални медии, е способността да контролирате поверителността и съдържанието си. Разбира се, други сайтове като Facebook и Instagram предлагат на потребителите възможността да публикуват съдържание избирателно на своите приятели и близки познати. Но Snapchat предлага на близките приятели малко повече.

С емотиконите на Best Friend, Snapscore и възможността да ограничавате не само аудиторията си, но и това, което аудиторията ви може да направи с вашето публикувано съдържание, не е чудно защо услугата е толкова популярна. Лоялните потребители на Snapchat постоянно намират нови функции и функции, но тези, които са нови в приложението, може да се борят да разберат интерфейса му.

Въпреки това потребителите на социални медии по целия свят могат да намерят онлайн убежище за поверителност, като създадат и използват Snapchat. Например, можете да изпратите Snap на един човек и да го настроите да изчезне веднага щом го отворят, или можете да го споделите с всички в списъка на приятелите си и да ги оставите да го видят за 24 часа.

За тези от вас, които някога са натискали бутона „Изпращане“ и веднага са съжалявали, тази статия е за вас. Snapchat ще ви позволи да изтеглите съобщения, преди друг потребител да ги види.

Как да изтриете съобщение от Snapchat

Изтриването на съобщение от Snapchat е супер просто. Влезте в приложението Snapchat и направете следното:

  1. Докоснете "Чат" икона в долния ляв ъгъл.

  2. Изберете контакта, между който е съобщението, което искате да изтриете.

  3. Натиснете дълго съобщението и щракнете "Изтрий."

  4. Потвърдете, като щракнете "Изтрий"отново.

Как да изчистите разговор

Можете лесно да изтриете целия разговор, като използвате същите стъпки по -горе, за да стигнете до контактите, след което изпълнете следните стъпки:

  1. Натиснете дълго контакта и щракнете "Повече ▼."

  2. Щракнете „Ясен разговор“.

  3. Потвърдете, като щракнете "Ясно."

Как да настроите Snaps за автоматично изтриване

Ако сте изпратили снимка, ще забележите, че опцията за продължително натискане и изтриване не е налична. Това е така, защото за разлика от съобщенията, те автоматично ще се изтрият след определено време. Можете да контролирате дали да изтрият след преглед или след двадесет и четири часа.

Следвайте същите инструкции, както по-горе, като натиснете продължително контакта и щракнете върху „Още“, след което направете следното:

  1. Щракнете „Изтриване на чатове…“

  2. Изберете "След гледане."

Това ще настрои снимките в този разговор да се изтрият, след като получателят го отвори и прегледа.

Как да изтриете запазени съобщения

Основната характеристика на Snapchat е, че нищо не трае вечно. Популярността на приложението обаче означава, че понякога искате да задържите спомени или разговори. Така че разработчиците пуснаха опцията за запазване на чатове. Ще знаете, че тези съобщения са запазени, защото ще имат сив фон. Така че, за щастие, вашият приятел не може да спести нещо, без да знаете.

За разлика от обикновените комуникации в Snapchat, които изтичат в рамките на 24 часа или 30 дни, запазените съобщения ще продължат завинаги. Изчистването на разговора ви трябва да премахне всички запазени разговори. Но ако не искате да изчистите целия разговор, направете следното:

  1. Отворете Snapchat и намерете запазения си чат.

  2. Натиснете дълго съобщението и докоснете „Без запазване в чата.“

Изчистване на всички разговори

Някои платформи правят изключително трудно изтриването на всичките ви съобщения наведнъж. За щастие, Snapchat не е една от тези платформи. Можете лесно да изтриете всички съобщения на Snapchat само с няколко кликвания. Ето как:

  1. Отворете Snapchat и докоснете иконата на вашия профил в горния ляв ъгъл.

  2. След това докоснете зъбчето Настройки в горния десен ъгъл.

  3. Превъртете надолу и кликнете върху „Изчистване на разговора“.

  4. Сега докоснете „X“ до всеки контакт, след което потвърдете в изскачащия прозорец.

Важно е да имате предвид; това няма да изтрие запазените съобщения.

Възстановяване на изтрити съобщения

Ако случайно сте изтрили съобщенията си в Snapchat, може да се чудите дали можете да ги възстановите по -късно. За съжаление процесът не е прост.

Ако сте запазили съобщенията, те ще останат под профила на вашия контакт. Ако не, списъкът за съобщения ще бъде празен. Можете обаче да опитате да изтеглите данните си от уебсайта на Snapchat:

  1. Влезте в акаунта си.

  2. кликнете върху опцията за „Моите данни“.

  3. Щракнете 'Изпрати заявка' в долната част, за да продължите напред.

Не получихме съобщения въз основа на нашите тестове, но някои потребители заявяват, че имат, затова го включваме тук. Освен това, това е единственият вариант за повечето обстоятелства.

Има някои платени услуги на трети страни, които обещават да върнат изгубените ви съобщения. Не сме ги тествали, но въз основа на предишен опит; трябва да внимавате и да проучите разработчиците, преди да разрешите достъп до вашите акаунти или да платите нещо, за да получите съобщенията си обратно.

Изтрийте завинаги Snapchat

Ако предпочитате завинаги да изтриете профила си, тук имаме пълен урок, който да ви преведе през него. Но ако искате да изтриете акаунта си, защото искате всичките ви съобщения да бъдат премахнати от изгледа на някой друг, това няма да работи.

Дори и да изтриете акаунта си, все пак ще трябва да изпълните стъпките по -горе, за да изтриете съобщения, преди да го направите. Ако вече сте изтрили своя акаунт в Snapchat, имате още 30 дни да го активирате отново и да премахнете съобщенията.

често задавани въпроси

Snapchat може да бъде объркващо място и с постоянни актуализации и нови функции винаги има какво да научите. Ето още няколко отговора на вашите въпроси относно функцията за съобщения на Snapchat.

Ако изтрия съобщение, което някой вече е прочел, ще изтрие ли съобщението и от своя край?

Да, ако изтриете съобщение, то ще го премахне от акаунтите на двамата потребители. За щастие, тази функция работи дори ако другият потребител е записал чата в темата си за съобщения (не и ако е направил екранна снимка от него).

Изчистих разговорите, но съобщенията ми все още са там. Какво се случва?

Често задаван въпрос е „Защо съобщенията ми не изчезнаха?“ Като начало, ако сте запазили съобщения в Snapchat, изчистването на разговора не винаги ги премахва, но премахва контакта от списъка ви със съобщения. Това, което трябва да направите, за да ги премахнете, е да отидете в съобщенията си и да ги изтриете поотделно.

Ако изтрия акаунта си, ще премахне ли съобщенията ми?

Не. За съжаление изтриването на вашия акаунт няма да премахне вашето съобщение или снимката, която сте изпратили. Той ще премахне вашия профил и лична информация. Освен това, след като изпратите на някого момент, той няма да бъде изтрит, докато не го отвори или изтече.

Приятелят ми знаеше, че съм изтрил съобщение. Какво стана?

Snapchat има функция, която позволява на получателя да знае, че сте изпратили съобщение и го е оттеглило. Докато те превъртат чата си с вас, малко сиво съобщение ще посочи, че сте изтрили чат.

Блокиране и прехвърляне на съобщения

Може да се чудите дали историята на разговорите ви се изчиства, когато блокирате друг потребител. Ако не премахнете съобщенията, които сте изпратили, преди да блокирате някого, той все още може да види какво сте изпращали в миналото. Но няма да виждате техните съобщения или да получавате известия от тях.

Обобщавайки

Snapchat е една от най -популярните социални медии и популярността му се гради върху временния характер на съдържанието му. Сега, когато все повече и повече съдържание е достъпно за постоянно запазване, важно е да знаете как да изтриете нежелано съобщение. Имате ли съвети, опит или въпроси относно изтриването на съобщения в Snapchat? Оставете коментар в секцията по -долу!