Как да изтриете работно пространство в понятие

Много компании прибягват до Notion като основна платформа за сътрудничество. Работните пространства обаче имат свой собствен живот и като създател на такъв може да искате да изтриете работното пространство, след като то вече не е активно. Може също да излезете от работното пространство или дори да изтриете акаунта си в Notion.

Как да изтриете работно пространство в понятие

Ако искате да превключите на работни пространства, да създадете ново или напълно да изхвърлите понятието, това ръководство ще обясни всичко, което трябва да знаете.

Изтриване на работно пространство

И така, вие сте създали работно пространство в Notion и искате да го изтриете по някаква причина. Може дори случайно да сте създали такъв. Може би екипът се е разпуснал? Може би искате да започнете отначало с ново работно пространство и да забравите за това. Ето как да го направите.

Вътре в работното пространство, в лявата част на екрана, ще видите списък със записи. Изберете Настройки и членове вход с икона на зъбно колело пред него. В прозореца, който се отваря и под Настройки раздел, превъртете докрай надолу. Ще видите Опасна зона вход, с а Изтрийте цялото работно пространство опция, написана в червено. Ако сте сигурни, че искате да изтриете цялото работно пространство, щракнете върху тази опция и потвърдете с щракване Изтриване на работното пространство за постоянно. Преди да потвърдите, ще трябва да въведете името на работното пространство.

Имайте предвид, че това действие не може да бъде отменено. Цялото съдържание ще бъде изтрито и работното пространство вече няма да бъде достъпно.

понятие изтриване на работно пространство

Напускане на работно пространство

Ако сте част от работно пространство, което не сте създали и искате да напуснете, това е достатъчно лесно да се направи. Всъщност това е обичайно за хора, които сменят работа или които вече не са част от определени проекти. Ето как да напуснете работно пространство.

Работи почти подобно на изтриването на цялото работно пространство. Командата дори се намира в същия раздел на опасната зона. За да напуснете работно пространство, щракнете върху Оставете работното пространство и потвърдете, ако е необходимо. Това ще премахне достъпа ви до цялото съдържание в споменатото работно пространство и ефективно ще ви премахне от него.

Това обаче не е толкова критично, колкото изтриването на цялото работно пространство, тъй като можете да помолите администратор да ви предостави достъп до работно пространство, след като сте го напуснали.

Изтриване на акаунт за понятия

Изтриването на вашия акаунт в Notion носи много ограничения. От една страна, веднага ще загубите достъп до цялото работно пространство, което е било свързано с профила. Това включва работните пространства, които сте създали - всички частни работни пространства ще бъдат изтрити за постоянно. Освен това всички платени планове, за които сте се абонирали, ще бъдат анулирани незабавно. Това действие не може да бъде отменено.

Ето защо трябва да бъдете внимателни, преди да изтриете акаунта си в Notion. Ако сте сигурни, че искате да изтриете акаунта си, ето как да го направите.

Първо, отидете на Настройки и членове от панела вляво. В горната част на страничната лента изберете Моята сметка влизане. Превъртете докрай надолу. Разделът „Моят акаунт“ има свой собствен Опасна зона раздел. Под него ще намерите Изтрий моя акаунт опция. Щракнете върху него. В изскачащия прозорец ще видите списък с работни пространства, от които сте част. Точно по -долу ще видите поле, където трябва да въведете имейла си, за да потвърдите изтриването на акаунта.

как да изтриете работното пространство

Въведете своя имейл и изберете Изтрийте завинаги акаунта и работните пространства [номер]. Накрая потвърдете изтриването и сте готови. Всичко, свързано с този акаунт в Notion, ще бъде премахнато за постоянно. Отново имайте предвид, че не можете да отмените това действие. Подобно на изтриването на работно пространство, изтриването на акаунт в Notion е необратимо. Дори ако използвате същия имейл, за да създадете нов, ще започнете от нулата.

Отхвърляне на понятието

Както можете да видите, изтриването или напускането на работно пространство и изтриването на вашия акаунт в Notion са прости и ясни действия. Освен ако не напускате работно пространство, помислете два пъти дали искате да го изтриете или вашия акаунт. Ако сте 100% сигурни, че няма да имате нужда от съдържание в работно пространство или свързано с вашия акаунт, следвайте инструкциите и отхвърлете понятието.

Защо сте решили да изтриете/напуснете работно пространство? Изтривате ли профила си за постоянно? Обсъдете всички въпроси, свързани с понятията, в секцията за коментари по-долу. О, и не се колебайте да задавате въпроси или да добавяте съвети по разглежданата тема.