Как да изтриете завинаги акаунта в TikTok

Ако има нещо, с което почти всеки може да се съгласи в наши дни, това е, че всички сме в загуба как да се справим с непрекъснато нарастващата си зависимост от екраните. А „екраните“ е просто широк термин от това, което всъщност включва.

Социалните медии са в живота ни и изглежда, че са тук, за да останат. Пресконференцията изглежда като нещо от миналото. Всички са актуални новини и предлагат информация чрез платформи за социални медии. Това е новото нормално.

Но на лично ниво е малко по -различно. Разбира се, това е почти неизбежна част от съвременния живот, но естеството на социалните медии има тенденция да се сблъсква с други неща в живота ни.

Защо да изтриете TikTok

Платформите за социални медии са създадени, за да направят комуникацията лесна и мигновена. Насърчаваме се да откриваме неща, да изразяваме вижданията си по всеки проблем под слънцето и да споделяме нашата творческа страна.

Когато е твърде много

TikTok предлага широко пространство за тези, които се наслаждават на синхронизиране на устни, танци и комедии. Понякога може да бъде поразително. И тъй като по-голямата част от потребителите на TikTok са млади хора на възраст от 16 до 24 години, можете да видите как това бързо развиващо се мултимедийно приложение е невероятно привлекателно. Те могат да се забавляват и да създават съдържание заедно с приятелите си.

Но ентусиазмът и свободният поток на творчеството вървят ръка за ръка с уязвимостта. TikTok непрекъснато актуализира насоките на общността и предупреждава родителите за какво съдържание да внимават. Ако TikTok започне да се превръща повече в тежест, отколкото в радост, може да помислите за изтриването му.

Споделяне

Друго нещо, което може да ви притесни след известно време, е просто количеството съдържание, с което можете да се сблъскате ежедневно. Не отнема много време някой да стане наистина опитен в използването на TikTok и скоро може да публикува няколко пъти на ден.

И колкото и забавно да е всичко, напоследък пренасочването се превърна в истински проблем и дори влиятелните лица в социалните медии са предпазливи по този въпрос. Претоварването с информация може да се отрази и дори с най -добри намерения не можем да успеем да обработим всичко, което ни се представя понякога. Искаме да харесаме всяка от снимките за рожден ден на нашия приятел и да оставим коментар за някой, който споделя лична история, но е невъзможно да стигнем до всичко това.

Проблеми с поверителността

Може би всичко изглеждаше като добра идея за известно време, но след това чувате, че TikTok е в процес на разследване във Великобритания за начина, по който борави с личната информация на по -младите си потребители.

Като цяло приложенията за социални медии и поверителността не вървят добре заедно. По същество губим голяма част от информацията си, когато се регистрираме, за да ги използваме. И ако това е нещо, с което става все по -неудобно, за щастие винаги можете да изтриете акаунта си.

Как да го направим?

Преди да преминете през стъпките за постоянно изтриване на приложението TikTok, трябва да имате предвид няколко важни неща:

  1. Ще загубите всичките си публикувани видеоклипове
  2. Вашият достъп за вход (потребителско име и парола)
  3. Без възстановяване за покупки в приложението
  4. Ще имате 30 дни, преди акаунтът да бъде изтрит за постоянно. През това време акаунтът ви ще се показва като „деактивиран“ за други потребители

Ако сте сигурни, че искате да изтриете акаунта си в TikTok, продължете по следния начин:

  1. Отидете в приложението TikTok и отворете страницата на потребителския си профил, като докоснете иконата в долния десен ъгъл
  2. Щракнете върху трите точки в горния десен ъгъл на страницата на вашия профил

    меню

  3. След това изберете „Управление на моя акаунт“

    управлявайте акаунта си

  4. В долната част на страницата ще видите опцията „Изтриване на акаунт“

    опция за изтриване на акаунт

  5. Ще бъдете пренасочени към страницата за потвърждение на SMS

    код за потвърждение

  6. Въведете 4-цифрения код, който получавате чрез SMS
  7. Ще бъдете помолени да потвърдите изтриването на вашия акаунт в TikTok

    изтрийте потвърждението на акаунта

  8. Кликнете върху „Изтриване“ и вашият акаунт в TikTok ще бъде изтрит и ще бъдете пренасочени към началната страница на TikTok

    Изтрий

Ако първоначално сте се регистрирали за TikTok чрез съществуващ акаунт в Google, процесът е още по -кратък. Ти Би:

  1. Отидете на страницата на вашия профил и кликнете върху трите точки в горния десен ъгъл
  2. Изберете „Управление на моя акаунт“
  3. Ще бъдете помолени да потвърдите и продължите

    проверете и продължете

  4. След това ще бъдете помолени да потвърдите, че искате да изтриете акаунта си, като докоснете „Изтриване на акаунт“ (долната част на екрана)

    потвърждение

Много шум за нищо

Ясно е, че изтриването на вашия акаунт в TikTok е малко по -сложно от първоначалното му създаване, но не е нищо особено трудно за справяне. Ако решите да се върнете към използването на TikTok и всички негови забавни функции, ще трябва да настроите нов акаунт и различно потребителско име.

Кажете ни в коментарите под вашия опит с трайното изтриване на приложения за социални медии.