Как да изтриете профил в Pinterest за постоянно

Ако искате да си представите перфектния декор за бъдещия си дом, Pinterest е идеалното място за начало. Можете да създавате безкрайни дъски за настроение с идеи за интериорен дизайн и да намерите подходящия цитат за всеки повод. Но този механизъм за визуално откриване също може да стане поразителен понякога.

Как да изтриете профил в Pinterest за постоянно

След известно време обаче някои хора може вече да не се наслаждават на разглеждането на безброй курирани изображения и не възнамеряват да ги използват повече. За щастие имате възможност да изтриете профила си в Pinterest за постоянно.

Процесът е лесен и лесно можете да го направите от почти всяко устройство. В тази статия ще ви преведем през процеса на закриване на вашия Pinterest акаунт завинаги.

Как да изтриете профила си в Pinterest за постоянно от компютър

Много хора предпочитат да разглеждат Pinterest и да прикачат избраните от тях на компютрите си. Получавате по -добър изглед на елементите в началната емисия и можете да управлявате дъските само с няколко кликвания.

Ако това беше вашият избран метод на сърфиране, вероятно е как да искате да изтриете акаунта. Следвайте тези стъпки, за да затворите профила в Pinterest за постоянно:

  1. Отидете в Pinterest с браузъра си и влезте в акаунта си.

  2. Кликнете върху стрелката надолу до снимката на вашия профил в горния десен ъгъл на браузъра.

  3. От падащото меню изберете „Настройки“ под „Още опции“.

  4. Сега кликнете върху „Настройки на акаунта“ от списъка с опции в лявата част на прозореца.

  5. Превъртете до долната част на екрана и кликнете върху опцията „Изтриване на акаунт“.

  6. Ще се появи прозорец, който ще ви попита за причината за вашето решение. Изберете опцията, която се отнася за вас и след това кликнете върху „Изпращане на имейл“.

  7. Ще получите имейл от Pinterest, за да потвърдите избора си да изтриете акаунта си. В съобщението кликнете върху бутона „Да, изтриване на акаунт“.

Това действие незабавно ще премахне вашия акаунт в Pinterest, както и данните, свързани с него.

Как да изтриете трайно акаунт в Pinterest от iPhone

Ако сте потребител на iPhone и ви е писнало от Pinterest, винаги можете да деинсталирате приложението. Ако обаче имате други причини и искате да изтриете акаунта изцяло, ето как можете да направите това с вашия iPhone:

  1. Стартирайте приложението Pinterest на вашия iPhone и влезте в акаунта си.

  2. Докоснете снимката на потребителския си профил на панела в долната част на екрана.

  3. Сега докоснете трите хоризонтални точки в горния десен ъгъл на екрана.

  4. В долната част ще се появи панел. Докоснете „Настройки“ и след това „Настройки на акаунта“.

  5. Превъртете до долната част на екрана и кликнете върху „Изтриване на акаунт“.

  6. На екрана ще се появи съобщение, обясняващо, че ще загубите акаунта си и всички данни. Ако искате да продължите, Pinterest ще ви изпрати имейл. Натиснете бутона „Продължи“.

  7. Проверете входящата си поща и изберете бутона „Да, изтриване на акаунт“ в имейла, за да потвърдите решението си.

Имайте предвид, че имейлът може да отиде в папката с нежелана поща, така че ако не го виждате, проверете и други места.

Как да изтриете профила си в Pinterest за постоянно от Android

Pinterest гарантира, че мобилното им приложение работи еднакво, независимо кое устройство използвате. Следователно потребителите на Android, които искат да изтрият своя акаунт в Pinterest на телефон или таблет, трябва да следват същите стъпки, които правят потребителите на iPhone. Ето как работи:

  1. Отворете приложението Pinterest на устройството си с Android и влезте с вашите идентификационни данни.

  2. Докоснете снимката на потребителския си профил. Намира се в долната част на екрана.

  3. След това докоснете трите хоризонтални точки в горния десен ъгъл на екрана.

  4. Изберете „Настройки“ от изскачащия панел и след това изберете „Настройки на акаунта.

  5. Превъртете до дъното и изберете „Изтриване на акаунт“.

  6. Pinterest ще ви информира, че ще получите имейл за потвърждение относно премахването на акаунта. Докоснете „Продължи“.

  7. Когато отворите имейла от Pinterest във входящата си поща, не забравяйте да кликнете върху червения бутон „Да, изтриване на акаунт“, за да го изпълните.

Ако имате проблеми с намирането на имейла от Pinterest, възможно е той да бъде поставен неправилно в друга папка. Можете да търсите, като въведете в темата, която казва: „Последна проверка на сигурността, за да изтриете акаунта си“, и да ускорите процеса.

Как да изтриете профила си в Pinterest за постоянно от iPad

Някои хора биха предпочели да изтрият профила си в Pinterest за постоянно директно от iPad. За щастие, процесът е идентичен с това, което потребителите на iPhone и Android трябва да направят, но те се възползват от по -голям екран. Ето как бързо да премахнете акаунта в Pinterest от iPad:

  1. Отворете приложението си Pinterest на iPad и използвайте данните си за вход.
  2. Докоснете профила си (един от четирите бутона на панела в долната част на екрана.)
  3. След това докоснете трите хоризонтални точки в горния десен ъгъл.
  4. Изберете „Настройки“ от изскачащо меню и след това изберете „Настройки на акаунта“.
  5. Опцията „Изтриване на акаунт“ е в долната част на екрана. След като го докоснете, ще видите ново съобщение от Pinterest.
  6. За да продължите процеса, те ще ви изпратят имейл, за да потвърдят това решение. Докоснете „Продължи“.
  7. Имейлът автоматично ще попадне във входящата ви поща. След като го отворите, не забравяйте да докоснете бутона „Да, изтриване на акаунт“.

Едва след като потвърждението по имейл бъде изпратено обратно на Pinterest, акаунтът ви ще бъде изтрит.

Допълнителни често задавани въпроси

Мога ли просто да деактивирам акаунта временно?

Отговорът е да, можете. Pinterest дава възможност на потребителите да си починат от Pinterest, без да затварят профилите си за постоянно.

По същество това действие гарантира, че никой не може да види вашите игли и профила ви. Освен това губите всякакви връзки към YouTube, Etsy, Instagram и всяка друга свързана платформа.

Удобно е, че опцията „Деактивиране на акаунт“ се намира точно над „Изтриване на акаунт“, независимо от устройството.

Pinterest ще ви подкани да оставите причина, поради която деактивирате акаунта си, и това е всичко. Можете да се върнете и да активирате акаунта си по всяко време, като просто влезете с вашата информация.

Мога ли да отменя изтриването на акаунта си?

След като бъде изтрит за постоянно, не можете да направите нищо за възстановяване на вашия акаунт в Pinterest. Въпреки това, след като преминете през всички стъпки, за да изтриете акаунта си, имате още 14 дни да промените решението си.

Имейлът, който сте получили от Pinterest за потвърждение, че искате да изтриете акаунта, заявява това ясно. Можете по всяко време през тези две седмици да влезете отново с вашата информация. Ако го направите, Pinterest ще ви изпрати имейл за повторно активиране и можете да започнете да използвате акаунта както преди.

Кажете сбогом или ще се видим по -късно в Pinterest

Ако сте използвали Pinterest от известно време, вероятно имате много щифтове, които служат като вдъхновение. Въпреки това, ако откриете, че прекарвате твърде много време в мечта за „перфектен“ Pinterest живот, може би е време да си починете от него.

Ако сте сигурни, че вече няма да имате нужда от вашия акаунт в Pinterest, продължете и го изтрийте завинаги. Имайте предвид, че ще имате две седмици, за да промените решението си.

От друга страна, ако всичко, от което се нуждаете, е почивка и сте сигурни, че ще се върнете, за да разгледате интериорен дизайн и сладки снимки на животни, тогава деактивирането на акаунта за известно време е по -просто решение. Така или иначе, процесът е бърз и лесен.

Използвате ли Pinterest? Мислили ли сте някога да го изтриете за постоянно? Кажете ни в секцията за коментари по -долу.